Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Turism maritim

Bucurați-vă de nisipul alb, stând cu o băutură în mână  într-unul din barurile improvizate de pe plajă, situate de-a lungul litoralului” , sfâtuie ghidul turistic britanic  cu o istorie de 130 de ani – ”Rough Guides”

 Unde? În Bulgaria!

Litoralul bulgăresc al Mării Negre - peste 200 de plaje cu nisip de aur, marea limpede și o varietate uimitoare de statiuni și complexe de vacanță. Aici oricine poate gasi "locul său" - și familiile cu copii, și tinerii  care caută distracție, și iubitorii de natură, care preferă o vacanță liniștită și calmă , și cei cărora le place experiențele extreme . Turistii tineri prefera stațiunile "Sunny Beach" , "Nisipurile de Aur" , localitățile de vacanță  Primorsko , Lozeneț , din cauza numărului mare de cluburi , baruri și oportunități de petrecere a timpului liber . Orașele Sozopol și Nesebăr ( un oraș din lista lui UNESCO ) sunt cunoscute pentru că combină peisajele naturale frumoase ale litoralului  cu numeroasele obiecte și repere istorice . Tocmai istoria lor milenară atrage aici în fiecare an mulți turiști, dispuși romantic .

Stațiunile situate pe litoralul Mării Negre, sunt potrivite atât pentru vacanță de familie, cât și pentru odihnă individuală și distracții. Stațiunile „Аlbena“, „Rusalka“, „Sf. Constantin și Еlena“, „Riviera“, „Еlenite“ , „Diuni“ și localitatea de vacanță Obzor, sunt destinații, preferate mai ales de familiile cu copii. Codiții excelente de odihnă și distracții oferă și stațiunile și localitățile de vacanță Кranevo, „Ciaika“, „Slăncev den“, „Sf. Ilia“, Sf. Vlas, Ravda, Pomorie, Ciernomoreț, Țarevo, Ahtopol și Sinemoreț.

O parte din hotelurile în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, sunt deschise pentru oaspeți în tot timpul anului și oferă oportunități pentru tratamente SPA, desfășurări de congrese, simpozioane, sărbătorirea de evinimente și multe alte petreceri organizate. Vizitatorii litoralului bulgăresc al Mării Negre au posibilități să participe și fie spectatori ai numeroaselor evenimente culturale, ca de exemplu: Festivalul „Kavarna Rock Fest“, festivalele „Varnensko liato“, „Apolonia“, „Spirit of Burgas“ , festivalul internațional folcloristic din Burgas, jocurile nestinarice și altele.

În vară temperatura medie a apei de mare este 22-24°С, în apele mici chiar 26°С, cea ce face ca baia și înotul în mare să fie deosebit de plăcute. Plajele și marea oferă oportunități de a practica diferite sporturi acvatice (surfing, schi nautic, scuba diving, arheologie subacvatică) și de pescuit. Plaje cu steag albastru (cu garanție a calității)sunt plajele  din „Albena“, „Diuni“, „Elenite“, Pomorie (plajă de est), plaja „Harmanite“ (Sozopol), plaja centrală și plaja „Venid“ din Sf. Vlas, plaja de nord și plaja de sud a stațiunii „Sunny Beach“ și plaja din „Sunny Day“. Salinitatea Mării Negre este scăzută, iar mareele sunt nesemnificative.

În afară de combinațiile de soare, nisip și mare, statiunile de pe litoral oferă multe alte feluri de turism : drumeții, ciclism , călărie, ecoturism, foto-safari, vizitarea obiectelor și locurilor naturale, culturale și arheologice, turismul balneo și SPA. Posibilități serioase pentru yachting oferă porturile în stațiunea "Rusalka", stațiunea "Nisipurile de Aur", porturile în localitățile Tiulenovo, Balcik, Varna, Burgas, Sfântu Vlas, Nesebăr, Sozopol și în stațiunea Diuni. În partea de nord a litoralului Mării Negre, există trei terenuri de golf, care oferă condiții de clasă mondială pentru practicarea acestui sport.

De văzut

Sunny Day

Șkorpilovți

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.