Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

SPA și Wellness

300 de hoteluri SPA si Balneo. Investiții in sector de 1 miliard de euro in ultimii ani, peste 600 de izvoare cu ape minerale, climatul blând si particularitatea unica a Bulgariei de a combina MAREA, MUNTELE si APELE MINERALE pe un teritoriu relative mic. Iată câteva cauze destul de bune ca sa alegeți Bulgaria pentru a petrece vacanta dumneavostra sau pentru recreare.

In Bulgaria, precum si in Romania, tradiția folosirii proprietatilor benefice ale apelor minerale si are începuturile inca din epoca tracilor (si a dacilor), care erau vestiți ca lecuitorii extraordinari (al lumii antice).

“Izvoarele sacre” ale Traciei devin celebre pentru întregul imperiul Roman. Bulgaria dispune cu 48 de stațiuni climatice de munte, 15 stațiuni climatice de mare, 38 de stațiuni balneare pentru tratament. Conform datelor oficiale hotelurile SPA in tara sunt peste 300. Din anul 2013 SPA turismul specializat a devenit pe primul loc in Bulgaria datorita bazei sale si a ofertelor extraordinar de avantajoase, care propun reduceri de pana la 50% in cazul înscrierilor timpurii.

După datele Uniunii bulgare pentru balneologie si SPA turism in ultimii ani in industria SPA s-au investit peste un miliard de euro. Unele din izvoarele minerale sunt amplasate in partea de sud a Bulgariei unde se simte influenta climatului mediteranean, altele se afla in regiunile montane cu păduri conifere si pariuri limpezi, izvoare cu ape minerale se afla si de a lungul litoralului bulgăresc al Marii Negre.

Cele mai celebre stațiuni de litoral balneare, climatice sau de terapie cu nămol curativ sunt: Albena, Nisipurile de aur, clubul de vacant “Riviera”, stațiunea “Sfanții Constantin si Elena”, stațiunea “Suny day”, Sunny Beach, precum si rasurile Balcic si Pomorie.

Printre stațiunile celebre din regiunile semimontane si montane ale tarii sunt: Hisar, Velingrad, Sandanschi, Banchia, Kiustendil, Pavel bania, Varset, baile minerale din Stara Zagora si Haskovo, Sapareva bania, Bania, Pamporovo, Borovet, Aprilti etc. Tara este cunoscuta si prin personalul de înalta calificare, posibilitățile foarte bune de cazare, diversitatea programelor si a serviciilor, care includ:  masaje, baie cu apa mineral, baie cu perle, reflexoterapie, acuterapie tradiționala, gimnastica medicala, acupunctura, laserterapie, acupresura, tratament cu parafina, apiterapie, fitoterapie, terapie cu nămol curative, aromaterapie, programe antistres, programe dietice si cure de slăbire, cosmetica balneara, sauna, solariu, fitness, cosmetica medicala etc. Toate acestea pot fi combinate cu diferite programe turistice, care reprezintă moștenirea culturalа, bucătăria si meșteșugurile tradiționale.

Diversele posibilitati si alegerea bogata in domeniul turismului balnear si SPA pana in curând erau cunoscute mai ales pentru bulgarii, dar devin din ce in ce mai populare si printre turiștii străini, demonstrând o combinație de calitate înalta cu preturi convenabile. Nu intamplator in anul 2013 la Pomorie a avut loc congresul anual al Asociației Europene de SPA, unde s-a subliniat ca Bulgaria a dezvoltat un turism balnear, SPA si wellness de clasa înalta nu numai datorita existentei celor 600 de izvoare cu apa mineral de toate tipurile, dar si datorita bazei materiale extraordinare, precum si specialiștilor pregătiți la nivel de profesionism înalt.

De văzut

MANASTIREA DE LA GLOJENE

ZLATOGRAD

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.