Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Burgas

Burgas este unul dintre cele mai mari orașe din Bulgaria , situat pe malul Mării Negre , la 130 km sud de Varna . Orașul și imprejurimile acestuia oferă oportunități nu numai pentru turismul legat de existenta  marii, ci și pentru turismul cultural . În timpul verii, Burgasul se transformă într-un centru al  festivalurilor . Festivalul  ”Spirit of Burgas” este cel care, fără îndoială , a adus renumele internațional  al orașului Burgas și al Bulgariei . Acest festival se organizează în fiecare luna august a anului . Pe câteva scene, instalate pe plaja centrală din Burgas , se perindă zeci de trupe muzicale și interpreți . Festivalul atrage iubitorii de muzică din întreaga lume, grație diverselor stiluri de muzică prezentate - hardrock , rock, etno , reggae și ska , punk , jazz și blues , techno și multe altele. In fiecare an, la acest festival  ”Spirit of Burgas” participă mulți muzicieni  de renume mondial . In cadrul evenimentului muzical, pe o suprafață de 6000 de metri pătrați, se formează un orășel al festivalului , cu multe atracții, baruri și campinguri .

Burgasul este si gazdă a numeroase alte evenimente și festivaluri literare, muzicale și populare , culminând, în mod tradițional, în timpul verii . De mai mulți ani , în orașul Burgas se organizează Festivalul pentru sculpturi de nisip – vin sculptori din întreaga lume ca să-și demonstreze măiestria în crearea unor opere de artă din nisip , tema festivalului în fiecare an fiind diferită . În Cazinoul de pe malul marii, in renumitul Parc de pe faleza  și în teatrul de vară al orașului , au loc de asemenea, mai multe evenimente culturale . În Parcul ”Ezero”, la intrarea în imensul Parcul de pe faleza, a fost construit un veloparc cu diferite niveluri de dificultate, iar pentru cei care doresc mai multă adrenalina a fost construit un traseu special pentru practicarea așa numitului ”dirt jumping” .

Viața de noapte , mai ales în timpul sezonului de vară, oferă , de asemenea, multe oportunități - cluburi , baruri , cazinouri . Restaurante si localuri cu specific traditional sunt pe malul mării și in Parcul de pe faleza si, bineinteles pe strazile centrale ale orasului . Alte orașe de pe litoral, situate în apropiere de Burgas sunt : Cernomoreț, Pomorie , Nesebăr și Sozopol. În zonă există și numeroase campinguri . Ca un important centru economic, cultural și turistic, Burgas oferă multiple posibilități de cazare - hoteluri de lux , confortabile hoteluri mici de familie , pensiuni , case de oaspeți . Burgas oferă , de asemenea, multe posibilități pentru cure balneare  și proceduri SPA , turism al vinului, turism ornitologic  și alte forme specializate de turism. http://gotoburgas.com/en/index/discover

Insula ”Sfânta Anastasia” – noua atracție turistică a orașului Burgas

Vânzători de plante medicinale și vraci care oferă plante miraculoase și leacuri facute dupa rețete vechi, o chilie mănăstirească din epoca medievală în care puteți sta peste noapte,un restaurant cu mâncăruri autentice din regiunea Burgas preparate după rețete traditionale ... toate acestea le veți găsi în locul cel mai romantic din Golful Burgas – insula ”Sf. Anastasia”. Acolo puteți ajunge cu o barcă in care vă puteți urca de pe locul favorit al tuturor cetățenilor și oaspeților orașului – ”Mostika”, un poduleț pentru bărci, ieșit spre mare din  Parcul de pe faleza .

De văzut

BISERICA DIN BOIANA

CATEDRALA “SFANTUL ALEXANDAR NEVSKI”

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.