Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Albena

Stațiunea Albena este situată în partea de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre, la 35 km nord de Varna și la 12 km de Balcic. Fâșia de plajă are o lungime de 3.5 km , iar lățimea sa atinge 150 m.  Anul acesta-2014 Albena va aniversa 45 de ani de la inaugurarea sa. De conditiile oferite de aceasta stațiune, natura inconjuratoare si minunata ei plaja s-au bucurat  până acum aproape 7,5 milioane de turiști.

Complexul dispune de aproximativ 15 000 de locuri de cazare în 40 de hoteluri situate în zona de parc și lângă plajă. În 2014 vor fi renovate mai multe hoteluri , va deschide porțile  un parc acvatic cu 600 m  de tobogane, încă două biblioteci noi, pe plajă și 10 amenajări de bibliotecă cu locuri de lectură. Începând cu acest an, turiștilor li se vor oferi săptămâni tematice culinare – săptămâna cireșelor, săptămânile perelor, strugurilor și altele în care bucătari de renume din țară și de peste hotare vor pregati diferite bunătăți.

În afară de băile de soare, turiștii din Albena se pot îndeletnici în mod activ și cu sportul,  în sălile de sport pentru volei , fotbal , baschet , de asemenea, și pe terenurile de tenis și tenis de masă . Stațiunea dispune de șapte stadioane de fotbal, un teren pentru hochei, piscine sportive interioare , terenuri de tenis acoperite și în aer liber , condiții bune pentru călărie . Pe teritoriul stațiunii Albena funcționează trei centre SPA , care oferă o varietate de tratamente clasice și exotice , proceduri de întinerire și de înfrumusețare, precum și proceduri profilactice și de prevenire a mai multor boli . Stațiunea  găzduiește diverse evenimente - festivaluri, conferințe, congrese, evenimente sportive și altele.http://bulgariatravel.org/en/object/35/Kaliakra

Turiștii cazați în Albena și împătimiții de istorie pot vizita mănăstirea ”Aladja”, ”Călărețul din Madara”, capul ”Kaliakra”, rezervația arheologică ”Iailata”,iar iubitorii de natură - una din rezervațiile în apropiere. La sud,de- a lungul litoralului, se întinde o altă mare stațiune – ”Nisipurile de Aur”, iar mai la sud și municipiul Varna. La Nord-est se află "capitala de rock" a țării - orașul Kavarna, unde în fiecare vară se desfășuară festivalul internațional de muzică rock. În orașul apropiat Balcic, de asemenea, sunt multe locuri interesante de vizitat, printre care Grădina Botanică și Palatul Reginei Maria a României.http://bulgariatravel.org/en/object/4/Parkov_komplex_Dvoreca_Balchik

De văzut

Sunny Day

Kavarna

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.