Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Golden Sands

”Nisipurile de Aur” este una dintre cele mai vechi si cele mai mari stațiuni de pe litoralul Mării Negre din Bulgaria. Stațiunea este situată la 17 km nord de Varna, în apropierea pădurilor răcoroase  ale parcului natural cu același nume:"Nisipurile de Aur". Numele stațiunii vine de la nisipul fin și minunat al plajei, parcă e de aur. Fâșia de plajă are o lungime de 3,5 km,iar lățimea-i ajunge pe alocuri la 100 de m.

Statiunea dispune de câteva zeci de hoteluri de diferite categorii, cele mai multe dintre ele oferind cazarea All inclusive. Unele dintre ele sunt deschise pentru oaspeți pe tot parcursul anului. Fiecare dintre aceste hoteluri prevede o varietate de atracții pentru cei mici – aquaparcuri, diferite echipamente de joacă, centre de sport pentru copii, călărie pe ponei, iar artiștii animatori din întreaga stațiune se îngrijesc de starea de spirit și siguranța copiilor.

Pentru relaxarea și odihna plăcută a turiștilor sunt prevăzute toate mijloacele de odihnă și distracții  - discoteci , restaurante , terenuri de sport, mini- golf , terenuri de tenis . Statiunea este renumita pentru bogata viață de noapte, numeroasele cluburi, discoteci si restaurante. Una dintre cele mai mari atracții din statiune este parcul acvatic ”Aquapolis”, care , în opinia tur-operatorilor de turism străini, este cel mai frumos parc acvatic din Europa din cauza combinației unice între natură și atracții acvatice . Aquapolis este împărțit în mai multe zone : pentru adulți, pentru copii și zona extremă . Peste 150 de persoane lucrează în ”Aquapolis” . 32 dintre ele sunt salvamari special instruiți, care au grijă de utilizarea în siguranță a echipamentelor acvatice de atracții.

”Nisipurile de Aur” este o stațiune care oferă oaspeților săi o varietate de oportunități pentru sport. Există centre de scufundări, terenuri de tenis, terenuri de volei, terenuri de tir cu arc, sală de bowling, paintball și altele. Pentru amatorii sporturilor nautice sunt condiții bune pentru yachting, schi nautic, baloane, surfing,schi-jeturi și parasailing (parașută acvatică).

Existența izvoarelor cu apă minerală vindecabilă a adus stațiunii ”Nisipurile de aur”faima unei stațiuni SPA și balneare.

La doar 4 km de stațiune se află unul dintre cele mai interesante obiective turistice de pe litoralul Mării Negre – Mănăstirea ”Aladja”, săpată în stâncă. În orașul Varna, aflat in apropiere, care are o istorie milenară, există numeroase atracții, printre care Muzeul de Arheologie, Băile romane, Delfinariul, Acvariul, Muzeul Militar Naval și altele.

http://bulgariatravel.org/en/object/288/Zlatni_pyasyci

De văzut

KOPRIVȘTIȚA

Balcic

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.