Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Balcic

Balcic este situat în partea de nord-est a litoralului bulgăresc al Mării Negre, la 40 de km nord de Varna.

Orașul a fost fondat în urmă cu 26 de secole,de colonistii greci, sub numele Krunes . În primul secol d.Hr. a devenit parte a Imperiului Roman, când acesta s-a aflat la apogeul său . Astăzi Balcic este cunoscut , fără îndoială, mai ales inlegatura cu oportunitățile pentru turismul maritim pe care le oferă . Plajele frumoase din jurul orașului și natura  atrag mulți turiști în timpul lunilor de vară. Foarte aproape de oraș se întinde vestita stațiune la mare ”Albena” . Frumoasa alee a orașului, cunoscută sub denumirea ”Dambata”, având o lungime totală de 7300 m, pornind din portul de yahturi și trecând  pe lângă Palatul reginei Maria a României, leagă Balcicul  de ”Albena” .

Lângă Balcic sunt trei terenuri de golf moderne. In zona există mai multe locuri interesante – satul Kranevo, capitala de muzică rock a Bulgariei - Kavarna,precum și multe  campinguri. Nu departe se află o rezervație în centrul căreia stau vestigiile vechii cetăți Kaliakra. Orașul Balcic și zona înconjurătoare oferă o gamă largă de posibilități de cazare, mese și de divertisment.

Cea mai mare atracție a orașului maritim este ”Palatul” - fosta reședintă de vară a Reginei Maria Alexandra Victoria de Edinburgh ( 1875-1938 ), regina României . Palatul este situat la aproximativ 2 km sud-vest de centrul orașului Balcic , în mijlocul unui parc împădurit și frumos, între rocile dealului și mare . Cu ajutorul a doi arhitecți italieni și un grădinar din Elveția , Regina Maria a creat pe marginile pustii și stâncoase ale  litoralului din jurul orasului Balcic o reședință de vară în armonie între mai multe stiluri de arhitectură și influențe culturale : orientală , creștină , mauritană , așa cum inima și filozofia ei personală înțelegeau lumea : ca armonie , unitate și egalitate între oameni și între diferitele culturi . Palatul este construit cu multe terase frumoase, așezate în trepte pe malul abrupt al mării , prin care apa din două izvoare curge în canale de piatră și se revarsă în oglinzi de apă și cascade . Este păstrat și contrastul între culorile stâncilor albe și acoperișurile roșii ale caselor, caracteristice pentru oraș . Complexul este alcătuit din mai multe case și clădiri , cu un aspect unic . Paraclisele , curțile , parcurile , fântânile și clădirile sunt construite în stiluri diferite – stilul tipic bulgar , bizantin , roman , arab , mauritan , transilvanean și altele .

Parcul palatului este opera grădinaului elvețian Jules Jany. Lângă terase este împodobită o cascadă frumoasă, cu o înălțime de 25 de metri. Alta cădere de apă, mai mică, coboară din ”Grădina lui Allah”, dintr-o cișmea cu trei guri, ieșite din zid,și cade într-o piscină adâncă din piatră.Trebuie vizitată neapărat și grădina botanică cu sutele ei de specii de flori și  de plante.

http://bulgariatravel.org/en/object/307/Balchik

 

De văzut

Albena

Sozopol

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.