Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Devin

Orașul Devin se afla in partea de sud-vest a munților Rodopi, la 45 de kilometri de Smolian si la 220 de kilometri de Sofia. Orașul este înconjurat de sate pitorești, poienite verzi, păduri imense de brazi si molizi, care dau posibilitatea vizitatorului sa se simta copleșit de frumusețea extraordinara a regiunii.

Orașul Devin impresionează cu natura sa pitoreasca, cu cele 7 izvoare de apa minerala si cu existenta  stratului de ozon cel mai dens din toata Europa –lucru dovedit stiintific si -  foarte important pentru sănătate. Apele minerale sunt potrivite pentru tratamentul si prevenirea diferitelor boli: ale aparatului locomotor, sistemului nervos si reproductiv, precum si bolilor de piele . Prin administrare orala se tratează bolile stomacului si ale intestinelor, ale celor hepatice si biliare, renale, urologice si endocrinologice. Moderna stațiunea SPA Devin isi întâmpina musafirii in hoteluri si centre SPA moderne. Cazarea se face si in case particulare si hoteluri de familie. Satele din munții Rodopi sunt celebre prin ospitalitatea localnicilor, cu felurile  de mâncare tradiționala. Casele sătești special amenajate oferă si ele cazare pentru turiști. http://bulgariatravel.org/en/object/80/Devin

Regiunea pitoreasca din împrejurimile orașului Devin este foarte potrivita pentru amatorii de turism pe trasee montane. Satul Trigrad se afla la aproape 26 de kilometri, iar la el se ajunge prin trecătoarea Trigrad declarata rezervație naturala. In aceasta regiune se afla si frumoasa peștera „Diavolskoto garlo”(gatul dracului) plina cu legende vechi. O alta peștera in regiune este „Haramiiska dupca” la care se poate ajunge pe o poteca care începe de la parcarea din fata peșterii „Diavolscoto garlo”. La 10 kilometri de aici se mai afla o peștera, care este un monument foarte cunoscut si frumos numit „Iagodinsca peștera”.

De văzut

MANASTIREA DE LA BACIKOVO “USPENIE BOGORODICINO”( Adormirea Maicii Domnului)

Diuni

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.