Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Pomorie

Orașul Pomorie se afla la 22 de kilometri  nord de Burgas si este printre cele mai renumite destinații de vara in Bulgaria. Si acesta nu este intamplator: plaja are o lungime de aproape 5 kilometri, iar locurile de cazare oferă posibilitati pentru orice gust si buzunar- hoteluri de lux, apartamente,hoteluri, mici hoteluri de familie, case particulare pentru oaspeti.

Cea mai veche glorie a orașului Pomorie, care continua si acum este legata de aurul alb- sarea si proprietățile curative miraculoase pe care le poseda nămolul  obținut din procesul tradițional de producerea sării de mare din lacul Pomorie in combinatie cu apele minerale care exista in acest loc. Împreuna cu producerea sarii se obține si leșie de Pomorie, care vindeca bolile sistemului osos si ale pielii. Din cauza proprietatilor curative ale nămolului si ale leșiei, Pomorie este un centru SPA si balneo-terapeutic foarte renumit in tara si in străinătate, si este vizitat in tot cursul anului.

Acesta este unicul loc din Bulgaria, unde sunt păstrate vechile saline, care folosesc tehnologia veche tradiționala. In expoziția “Muzeul sarii” din Pomorie puteți sa vedeți multe fotografii din exploatarea salinelor in trecut, instrumente originale si alte exponate, care povestesc despre istoria producției de sare de mare de pe aceste locuri. In imediata apropiere se afla orașele antice Nessebar si Sozopol vestite cu monumentele sale arheologice si istoria veche, precum si stațiunea maritima cea mai mare- Sunny Beach, care oferă nenumărate posibilitati de divertisment zi si noapte.http://bulgariatravel.org/en/object/150/Pomorie

De văzut

Sinemoreț

Nesebăr

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.