Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

ȚAREVEȚ

Rezervația arhitecturala si muzeul Țareveț se afla in cartierul vechi al orașului Velico Tărnovo. Ridicarea zidului de fortificare, care este păstrat pana astăzi, începe in secolul XII. Zidul are o lungime de 1 100 m, pe alocuri grosimea  lui ajunge pana la 3,40 m iar inaltimea la peste 10 m. Cetatea a avut trei intrări principale, care se pot vedea si astăzi. A treia intrare, amplasata in extrema sud-estica a zidului este păzita de un turn, cunoscut ca „turnul lui Baldwin”, după numele împăratului latin Baldwin din Flandra, care a fost capturat de către tarul bulgar Caloian in urma bataliei de la Odrin din anul 1205. Legenda povestește ca după batalia Baldwin a fost închis in acest turn, unde, mai târziu si- a găsit si moartea.

In partea centrala a cetății este amplasat complexul palatului central- câteva clădiri înconjurate de un zid de piatra interior, doua turnuri de supraveghere si doua intrări. Acest complex cuprinde sala tronului, biserica palatului si camerele regale. In anul 1185, după ce Târnovo a fost proclamat capitala celui de- al doilea Regat Bulgar, Țareveț devine centrul de conducere a tarii si orașul aristocrației. Mai mult de 200 de ani in oraș se dezvolta o viața politica, economica si culturala, care de fapt îl transforma in unul dintre orașele cele mai mari  din Sud-estul Europei, iar cetatea- cea mai importanta pentru Bulgaria. Restaurarea cetatii Țareveț începe in anul 1930 si este finalizata in 1981, cu ocazia sărbătorilor prilejuite de aniversarea a 1300 de ani de la infiintarea statului bulgar. Sapaturile arheologice au scos la iveala fundamentele a mai multor clădiri rezidențiale in număr de peste 470, un han, casele aristocrației, 23 de biserici si 4  manastiri in oraș. Accesul la aceste obiective este facilitat de o infrastructura construita in stil autentic pentru epoca respectiva. O atractie unica pentru turiști este spectacolul audio-vizual „Sunet si lumina”, care cu ajutorul sutelor de lumini colorate, muzicii, sunetului clopotelor si efectelor laserului, reprezintă momente din istoria Bulgariei. Țareveț este deschis pentru turiști in tot timpul anului.

http://bulgariatravel.org/en/object/5/Carevec

De văzut

Ognianovo

Kavarna

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.