Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

MANASTIREA “USPENIE BOGORODICINO” (Adormirea Maicii Domnului) DE LA TROIAN

 Manastirea de la Troian este a treia ca marime din Bulgaria. Se afla la 10 kilometri sud de orașul Troian, in satul Oreșak. După documentele istorice manastirea este infiintata in anul 1600 si mai târziu reinfiintata in anii 1830-1865 . Stilul arhitectural al clădirilor este caracteristic pentru școala renascentista. Monumentul arhitectural si cultural cel mai semnificativ este biserica principala a manastirii “Uspenie Presveta Bogorodita”. Interiorul si exteriorul bisericii este împodobit cu fresce ale lui Zahari Zograful din Școala Samokov. Pereții bisericii sunt impartiti in  360 de spatii in care sunt pictate diferite scene si chipuri. Arta picturii bulgărești din epoca renascentista (sec. XVIII-XIX) nu cunoaște o asemenea diversitate ca teme si subiecte. Iconostasul ridicat in naosul bisericii este un etalon pentru școala de la Triavna  si sculptura in lemn. Manastirea de la Troian oferă turiștilor si cazare, având si o clădire separata pentru hotel. In  împrejurimle  manastirii sunt mai multe restaurante  unde se pot gusta mâncăruri si băuturi tipice pentru regiunea Troian.

http://bulgariatravel.org/en/object/65/Troyanski_manastir

De văzut

Ognianovo

Varna

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.