Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Îți dorești o vacanță de vis?

Bulgaria este situată printre cele 10 țări recomandate ca una dintre destinațiile cele mai bune pentru petrecerea vacanței din vara aceasta.

Unul din accentele principale în prezentarea Bulgariei la Târgul Internațional de Turism - The Tourism Fair of Romania, care a fost organizat la București, a fost sezonul de vară care urmează și turismul pe litoralul bulgaresc al Mării Negre. Prezentarea a avut loc la data de 14 martie, orele 14:00 la Clubul de presă ROMEXPO.

Combinația între plajele întinse cu nisip auriu, marea caldă, și raportul foarte avantajos între prețuri și calitatea serviciilor a făcut ca Bulgaria să fie clasată printre primele 10 destinații la mare pentru noul sezon de vară. În clasamentul celor mai bune plaje din Europa, ”Nisipurile de aur” se situează pe locul doi, imediat după vestita plajă Myrtos de pe insula Kefalonia, deținătoare a premiului pentru cea mai bună plajă din lume. La recomandarea ghidului turistic britanic ”Rough Guides”, care are o istorie de 130 de ani, și orașul Varna a intrat în topul celor 10 destinații turistice preferate pentru vara anului 2014.

”Rough Guides” situează Bulgaria printre cele 10 țări recomandate pentru turism și perecerea vacanței de vară în anul acesta, litoralul bulgăresc fiind o parte indivizibilă a acestei destinații. ”Bucurați-vă de nisipul auriu și de băuturile răcoritoare servite în barurile improvizate și amplasate peste tot pe intinsele plaje” , îi sfătuiește pe turiști ghidul britanic.

Mulți turiști din România păstrează amintiri frumoase și de neuitat din vacanțele de vară fără griji, petrecute în partea de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre, în stațiunile ”Nisipurile de aur”, ”Sf. Constantin și Elena”, ”Riviera”. Unul dintre locurile de vacanță cele mai apropiate de frontiera cu România – stațiunea ”Albena” , anul acesta va aniversa 45 de ani de la inaugurarea sa. De natura unică a acestor locuri și de plaja nesfârșită a acestei stațiuni, s-au bucurat pana acum aproape 7,5 milioane de turiști. În vara anului 2014, oaspeții stațiunii vor beneficia de un parc acvatic nou, amenajat cu multe mijloace de distracție, printre care și tobogane cu o lungime totală de 600 de metri, de apariția a încă două biblioteci pe plajă, de Internet gratuit pe tot teritoriul complexului, vor participa și la săptămânile culinare tematice, vor fi cazați în hoteluri renovate și mai confortabile.

Turiștii din România au rezervat deja majoritatea hotelurilor cu multe stele de pe litoral bulgaresc, pentru petrecerea Sărbătorilor de Paști. În baza hotelieră bine întreținută de pe litoralul bulgăresc, în afara luxului și a serviciilor de calitate, oaspeților li se oferă și o varietate de proceduri SPA, cea ce contribuie la deschiderea mai devreme a sezonului de vară. După cele comunicate de Camera turistică din Varna, hotelurile cu patru și cinci stele sunt deja ocupate, dar locuri libere se mai găsesc în celelalte hoteluri, cu un număr mai mic de stele. Analizând rezervările făcute până acum, putem constata că turistii românii, care vor vizita Bulgaria pentru Sarbatorile de Paști, sunt clienți permanenți ai hotelurilor bulgaresti . Între 60 – 70 % dintre oaspeții români au mai venit de câteva ori in Bulgaria , faptul acestă demonstrând că vacanța în țara vecină le-a placut și au fost multumiți.

De văzut

Burgas

Kavarna

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.