Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

SPA – un remediu magic, o legătură cu natura și evadarea din stres!

Combinația minunată dintre natură, climă și complexe moderne balneare și de recreere,transformă Bulgaria într-o destinație SPA și wellness din ce în ce mai preferată. De diversele oportunități ale acestui tip de turism, până nu demult beneficiau mai ales bulgarii, dar în ultima vreme acestea au devenit foarte cunoscute și printre turiștii străini, datorită serviciilor de înalta calitate și a prețurilor convenabile. Crește tot mai mult numărul oaspeților din Peninsula balcanică și din Europa centrală, care beneficiază de ofertele atrăgătoare ale industriei bulgare SPA și balneare.

În cadrul expoziției ”World SPA&Wellnes Awards 2014 Balkans” , organizată anul acesta la Londra, Bulgaria a fost plasată pe poziția de lider în regiunea Balcanilor cu privire la tratamentele Spa și serviciile aferente oferite. Nu întâmplător în primăvara anului trecut în orașul de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre - Pomorie s-a desfășurat Congresul anual al Asociației Europene SPA. În cadrul acestui congres Bulgaria a fost recunoscută de către experți ca o țară în care se realizează servicii balneare, wellness și SPA de înaltă calitate – nu numai datorită faptului că Bulgaria dispune de resurse bogate de ape curative, ci și datorită bazei sale materiale foarte bune , precum și a unor foarte buni specialiști in domeniu .

300 de hoteluri din Bulgaria îndeplinesc criteriile Asociației Europene SPA, iar opt dintre acestea au fost rasplatite cu certificatul EUROPESPA MED. Pentru al patrulea an consecutiv Hotelul ”Kempinski Grand Arena” din orașul Bansko a câștigat premiul ”Cel mai preferat centru SPA din Bulgaria” pentru anul 2013, în cadrul prestigiosului clasament al organizației ”Spafinder Wellness 365” – cea mai mare companie de marketing și mass-madia din lume în domeniul industriei SPA. Și Hotelul balneo ”Pomorie” s-a remarcat în acest domeniu. El a fost decorat de Uniunea Bulgară de Balneologie și Turism cu două distincții – una pentru aplicarea cu succes a tratamentelor SPA inovatoare, și cealalta pentru aplicarea programelor complexe inovatoare, folosind produsele naturale numite ”Comorile Bulgariei”.

De văzut

Sunny Beach

Golden Sands

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.