Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Vacanță la camping pe litoralul bulgăresc al Mării Negre: un contact nemijlocit cu mare de 24 de ore

Campingul la mare  este modul din ce în ce mai preferat  pentru petrecerea concediului de vară, mai ales în luna august când campingurile  devin centre ale petrecerilor și distracțiilor până în zori în aer liber  . Pentru maniacii de camping acesta este raiul. Dacă întrebați în acel moment  unul din acești oameni cheflii ”cât este ceasul”, răspunsul de obicei este ”Undeva în luna august”. Odihna la camping a devenit o filozofie, mod de gândire, care este împărtășit de mulți oameni tineri și de adulți. Pentru un număr crescător de cetățeni bulgari campingul este singurul loc unde își pot așeza gospodăria sa mobilă în timpul verii. Unul dintre lucrurile de importanța vitală pentru fiecare respectuos amator de camping este cât de aproape de mare își va amplasa rulota sau cortul său.

Adevărul însă este că perioada de tranziție a reflectat dezastruos asupra turismului de camping în Bulgaria. Nesăturatul apetit  al investitorilor nu a cruțat și ultimele ternuri  rămase pentru camping, în locul lor înălțându-se complexe hoteliere de lux cu multe etaje, cu cazinouri, echipamente sportive și discoteci. Din cauza aceasta puținele campinguri de pe litoral, supraviețuite în urma atacurilor betonului, crapă pur și simplu pe la cusături în toiul sezonului de vară. Vestitul camping ”Grădină”, locul preferat al oamenilor din domeniile artistice, dispune de o fâșie de plajă spațioasă, întocmai pentru cei care vor să fie în contact cu marea timp de 24 de ore.  ”Kavațite”, ”Arapea”, ”Atliman”, ”Nestinarka” și ”Oazis” – sunt alte campinguri situate în sudul litoralului bulgăresc, îndrăgite de toți acei pentru care nu există un alt mod de odihnă la mare, decât în aer liber, pe o plajă adăpostită într-un golf pitoresc  și ascuns, sub mângâierea brizei proaspete de mare.

Și pe litoralul nostru de nord al Mării Negre, deși mai rar, puteți găsi de asemenea niște colțuri plăcute, unde să vă întindeți cortul undeva sub urma copacilor din pădure lângă valurile mării. Nu este exclus ca pe aceste locuri izolate să întâlniți turiști și din Olanda, Franța, Marea Britanie, Polonia, Cehia și din alte țări europene. Unii dintre ei petrec de obicei vacanțele lor de vară în Bulgaria și nu sunt impresionate nicidecum  de  infrastructura neîntreținută a campingurilor noastre. Pentru ei Bulgaria este o destinație exotică,  cu peisaje naturale pitorești și cu o bogată istorie, care merită să fie știută.

De văzut

Burgas

Devin

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.