Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

În stațiunea de vacanță Albena viața revine la normal

,, Joi seară a început o ploaie destul de puternică care conform datelor oficiale ulterioare a avut un debit de 190 de litri pe metru pătrat.Trebuie să înțelegeți că acest lucru a îngreunat foarte mult activitatea normală a stațiunii și 6 dintre hotelurile noastre care se află în imediata apropiere a plajei au rămas izolate circa o zi,, a declarat Margarita Todorova, director ,,Marketing și vânzări,, la ,,Albena,, AD

Pe data de  20 iunie mulțumită atât  ajutorului venit din partea organelor locale cât și a multor voluntari  947 de turiști au fost evacuați din hotelurile Ghergana, Nona și Elița  și după aceea

cazați în alte hoteluri din stațiune care nu au fost afectate de apele revărsate. La operațiunea de  evacuare au participat serviciile de pază și securitate internă, pompierii și forțe ale armatei cu tehnica corespunzătoare cu care oaspeții au fost transportați  din hotelurile afectate.

La această operațiune au participat și două elicoptere ,,Kruger,,

 

Turiștii nu au fost afectați, au fost cazați în alte hoteluri ale  societății,,Albena,,AD și consideră cele întâmplate ca ceva ce nu se putea evita. Cu excepția hotelului Ghergana restul de 5 hoteluri – Nona, Slavuna , Boriana, Elița și Mura  funcționează deja în condiții normale, sunt rezolvate toate problemele legate de electricitate și apă caldă, toate bucătăriile funcționează, la fel și restaurantele barurile și cafenelele.   

 

În noaptea cataclismului atât personalul cât și oaspeții s-au ajutat reciproc ca să nu se creeze panică și să se poată ieși cu bine din situația existentă. O mare parte dintre turiști  sunt oaspeți fideli ai stațiunii Albena. Printre aceștia se numără și familia germană Kun care a împărtășit că cele trăite nu o vor împiedica să-și  petreacă vacanța aici  și anul viitor.

 

La Albena se curăță de pe plajă urmele furiei apelelor. Plaja din stațiune este una dintre cele mai largi și  mai frumoase de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Până la sfârșitul săptămânii se va efectua și refacerea aleilor. Este reluată în întrgime circulația pe drumurile republicane din regiunile Varna și Dobrici.

 

„,,Nu există  pericol pentru sezonul de vară din Bulgaria, a declarat și Branimir Botev, ministrul adj. al economiei pentru departamentul turism. ,,Ploile torențiale de la sfârșitul săptămânii trecute  n-au fost un lucru plăcut pentru nimeni dar  liniștea turiștilor și petrecere în condiții bune a vacanței lor în stațiunile bulgărești nu sunt amenințate cu nimic,, - a declarat el.,,Așteptăm conform prognozelor o  minunată vreme de vară  și un soare binevoitor,,   

 

După  ploile torențiale, situația în restul stațiunilor bulgărești de pe litoralul Mării Negre se normalizează. Nu există rezervări anulate, a mai declarat ministrul Botev, iar hotelierii bulgari depun toate eforturile ca oaspeții lor veniți să-și petreacă vacanța de vară în Bulgaria  să se simtă minunat.

De văzut

Pomorie

Sunny Day

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.