Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Minunile Bulgariei, Drumurile împăraților romani și pelerinajele la diferite așezăminte religioase îi vor atrage pe turiști

”Vino, descoperă Bulgaria și împărtășește - ți impresiile ” este sloganul Departamentului de relatii cu publicul din cadrul Ministerului Economiei și Energeticii din Bulgaria , care iși propune să aducă la cunoștința cetățenilor români noutățile din ofertele turistice bulgare pentru sezonul următor, diversele forme de turism cultural, ecologic și rural, destinațiile gourmet și viticole, oportunitățile pentru vacantele de vară și de iarnă, serviciile SPA și Wellness.

Pe piața de turism a României, Bulgaria este cunoscută mai ales ca o destinație a turismului la mare - țara soarelui și a mării calde, dar și celelalte produse turistice au un potențial mare, ca de exemplu: turismul SPA și Wellness, precum și turismul legat de bogata moștenire istorică și culturală a țării.

La Târgul Internațională de Turism - The Tourism Fair of Romania, care a fost organizat în perioada 13 – 16 martie la Bucuresti, Bulgaria a participat cu un stand național și a organizat prezentări dedicate turismului cultural și de pelerinaj, din care s-a văzut că diversitatea emoțiilor este în continua creștere în timpul vacanțelor petrecute în Bulgaria.

Bulgaria se situează pe locul trei în Europa după numărul monumentelor culturale din diferitele epoci. Numărul acestora este 43 000, dintre care 11 sunt sub egida UNESCO. Pe teritoriul întregii țări sunt răspândite movile ascunzând localități antice, sanctuare și morminte tracice, ruine din localități și construcții romane, cetăți bizantine și medievale, rezervații arhitecturale, complexe etnografice, biserici și mănăstiri. În anul trecut și în anul acesta, în cadrul unor proiecte europene, au fost inaugurate noi atracții turistice, precum insula ”Sfânta Anastasia” lângă Burgas, complexul istoric ”Țari Mali Grad” lângă băile minerale Belcin, cetatea romana ”Sexaginta Prista” lângă Ruse, muzeul multimedia al figurilor de ceară din Veliko Tărnovo și multe altele, care merită să fie vizitate. În Bulgaria vor fi dezvoltate și activități legate de turismul religios, constând în vizite la obiectivele religioase și itinerarii de pelerinaj, a declarat săptămâna trecută ministrul adjunct al economiei Branimir Botev.

Și încă un accent, care nu poate fi omis: anul acesta 4 orașe bulgărești vor intra în competiție pentru privilegiul de a deveni capitala europeană a culturii în anul 2019. Cu acest prilej, aceste orașe au pregătit multe și diverse programe cultural-artistice, care merită într-adevăr să fie văzute.

La prezentarea care a avut loc loc la data de 14 martie în Centrul ROMEXPO din București, moderatorul modulului ”Moștenirea cultural-istorică și turismul de pelerinaj în Bulgaria” a fost profesorul Nikolai Ovciarov – doctor în științe, autor al multor cărți consacrate istoriei și arheologiei. Datorită investigațiilor arheologice din Munții Rodopi, conduse de el, a fost descoperit și expus pentru vizite turistice fenomenalul complex Perperikon – care înglobează în sine o mare fortăreață medievală, un Acropol , un Palat-sanctuar și un templu al zeului Dionysos cu o capelă păgână, comparabile doar cu templul lui Apollo de la Delphi.

În ultima vreme prof. Ovciarov lucrează asupra unor proiecte privind crearea unor itinerarii culturale comune pe teritoriul Balcanilor. Este un bun indiciu faptul că Bulgaria și România colaborează din ce în ce mai mult în aceasta direcție și ca o dovadă putem menționa buna colaborare între aceste două țări în cadrul Strategiei UE privind Dunărea , precum și dezvoltarea produsului turistic comun denumit ”Drumul împăraților romani”.

De văzut

Sozopol

ȚAREVEȚ

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.