Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Insula Sfânta Anastasia este cea mai nouă atracție a Burgasului

Credeți oare că acum 90 de ani, exilații pe insula Sf. Anastasia, un grup de deținuți, și-ar fi imaginat că într-o bună zi vor fi transformați în personalități cu o aureolă romantică iar închisoarea lor – într-un punct turistic de mare atracție?! Dar câteodată istoria face farse și de aceea este bine ca omul să o privească fără prejudecăți. Așa au înțeles să acționeze și proprietarii minusculului colț de pământ situat între valurile Golfului Burgas. Insula Sfânta Anastasia este amplasată pe o suprafață de 9 000 de metri pătrați și are o mărime comparabilă cu cea a unei piețe orășenești potrivite. Cu finanțare de la fondurile europene această insulă s-a transformat în cea mai nouă atracție a Burgasului. Clădirile sunt complet refăcute și reînnoite în stilul autentic, printre acestea casa de oaspeți care oferă o priveliște de neuitat spre golful Burgas și posibilități de cazare în chilii călugărești autentice, un restaurant cu specialități tradiționale din regiune și un fel de farmacie naturistă care oferă leacuri preparate din plantele medicinale care cresc pe insulă.

Sfânta Anastasia are deja programul său. La începutul lunii iulie pe insulă are loc un festival de jazz.La începutul lunii august va fi reorganizat maratonul înotului și se va aniversa ziua insulei.Interesul este deosebit de mare. Rezervările pe zile și chiar pe săptămâni sunt deja făcute . De aceea recomandăm tuturor acelora care doresc să călătorească, să verifice din timp care sunt posibilitățile, ca să nu fie nimeni dezamăgit pentru că insula este mică iar interesul este imens.

Insula a fost locuită de călugări încă din secolul 14 iar în biserică se păstrează rămășițe din bogatele picturi murale și o parte din iconostasul de lemn. Pirații au incendiat de nenumărate ori clădirile mănăstirii iar în anul 1923 insula a fost transformată în închisoare pentru cei care erau împotriva regimului. În 1945 pe insulă sunt trimiși din nou deținuți, de data aceasta de către putrea comunistă. Toată istoria tumultoasă a insulei este păstrată și expusă în clădirea fostei mănăstiri.

În marea majoritate a anilor secolului XX, atunci când nu a fost închisoare, insula a fost un centru cultural. În anul 2011pe insulă au fost făcute filmările la filmul ,, Insula,, cu participarea actriței Laetitia Casta. Din peliculă se vede cum arăta insula în ultimii ani, înainte de restaurare. De la destinele neobișnuite ale atentatorilor până la legendele despre atacurile piraților, comorile ascunse și sfintele cu puteri miraculoase și lecuitoare, aici, pe această insulă, organizatorii reușesc să creeze un punct de atracție unic. Iar scopul este unul singur – să ne întorcem înapoi în timp, să visăm și să ne încărcăm cu energie pozitivă.Se spune că asemeni Muntelui Strangea, situat în partea de sud-est a Bulgariei și insula este încărcată cu energie pozitivă care se datorează zăcămintelor de metale existente în cantități neobișnuit de mari în minele subterane.Aici aerul este înmiresmat cu arome de măslin, cimbrișor și roiniță. De aceea, dacă vă hotărâți să vă petreceți vacanța pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în partea de sud, nu pierdeți ocazia de a vizita insula cu vaporașul care pleacă de la digul din Burgas ca să vă bucurați de trăirile unice oferite de Sfânta Anastasia.

De văzut

PARCUL NATIONAL PIRIN

MELNIC

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.