Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Stațiunea Bansko va fi din nou gazda Cupei Mondiale la schi

Bansko,adăpostit la poalele Munților Pirin, oferă condiții excelente pentru practicarea celor mai diferite sporturi de iarnă.Declarat capitala de iarnă a Balkanilor în anul 2011, orășelul se mai poate numi, de asemenea, și minicapitala bulgară a tradițiilor, a gustoaselor specialități tradiționale, a obiceiurilor folclorice și a moștenirii cultural – istorice.

Bansko,una dintre cele mai mari stațiuni de iarnă din Bulgaria, se află la 150 de km. de Sofia și este cunoscut printre turiștii din toată Europa ca o destinație pentru schiori și snowboardiști. Cel mai înalt punct al centrului de schi se află la 2560 de m. , iar cel mai jos – la 1000 de m. Traseele de schi au o lungime de 75 de km. ,dintre care 35% sunt pentru începători, 40% pentru avansați, iar 25% - pentru schiorii și snowboardiștii cu experiență. Sezonul de schi este garantat din decembrie până în mai datorită celor 170 de agregate pentru zăpadă artificială și mașini de bătătorit zăpada care pot acoperi 80% din trasee. Aceast lucru explică de ce și în primăvara anului 2014 Competițiile de slalom super G pentru bărbați și femei din Calendarul FIS pentru anul 2014 s-au desfășurat la Bansko.

Frumoasa stațiune de iarnă deschide sezonul de schi pe 13 decembrie, iar prețurile pentru folosirea instalațiilor rămân neschimbate în comparație cu cele din sezonul trecut.Este cunoscut deja programul evenimentelor și al competițiilor la care stațiunea Bansko va fi gazdă în timpul iernii 2014-2015. Preludiu la toate acestea va fi la sfârșitul lui noiembrie, și anume, festivalul internațional al filmului montan ,, Bansko filmfest – 2014 ,, . Primele competiții de schi – vor fi pe 22 și 23 decembrie și sunt pentru cupa ,,Iulen,, .Fără îndoială cel mai mare eveniment din timpul noului sezon va fi organizarea starturilor pentru Cupa Mondială la schi – pentru femei. Acestea se vor desfășura între 28 februarie -1 martie 2015.

De văzut

PARCUL NATIONAL PIRIN

BISERICILE RUPESTRE DE LA IVANOVO

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.