Turism maritim

Munți și schi

Turism cultural

SPA și Wellness

Prezentarea ,,Bulgaria în cele patru anotimpuri: Descoperă și povestește! ,, a adunat laolaltă în Centrul de presă al Romexpo de la București, reprezentanți ai mass- mediilor și ai agențiilor de turism

Schiul, turismul balneo , SPA și cultural au fost principalele accente în prezentarea Bulgariei care a avut loc pe 14 noiembrie în cadrul Târgului Internațional de Turism TTR de la București. Piața din România este una dintre cele mai importante pentru dezvoltarea industriei turismului bulgăresc, care pentru perioada ianuarie- august 2014 a oferit servicii în domeniu la peste 650 000 de turiști români.

La prezentarea de la Centrul de presă al Romexpo noutățile pentru sezonul de iarnă au fost prezentate de reprezentanții a trei dintre cela mai mari stațiuni de schi din Bulgaria – Bansko, Boroveț și Pamporovo care sunt gata să-i întâmpine pe schiorii din țară și din străinătate după serioase investiții făcute în infrastructură – noi agregate pentru zăpadă, pârtii luminate pentru schiatul nocturn, fun parcuri pentru atractive competiții de schi și alte evenimente.

Prezența celor 600 de izvoare minerale și investițiile de 1 miliard de leva făcute în turismul SPA reprezintă un alt avantaj serios pentru dezvoltarea turismului în Bulgaria în toate anotimpurile, au subliniat în timpul prezentării reprezentanții Asociației bulgare de balneologie și turism spa.Reprezentanții de la Fundația ,,Plovdiv 2019,, au prezentat la rândul lor, un portret-video de efect al unuia dintre cele mai vechi orașe din Europa – Plovdiv, care împreună cu orașul italian Matera, va fi Capitală europeană a culturii în anul 2019.

,, În cadrul campaniei de informare despre turismul său, Bulgaria a pus un accent deosebit pe moștenirea sa culturală, în special pe ceea ce vine de la civilizația tracă, care o face unică în contextul cultural european. Noile descoperiri sunt obiectul atenției lumii întregi și interesul față de acestea crește și mai mult, mai ales acum, când se apropie data la care, în muzeul Luvru de la Paris va fi inaugurată expoziția tezaurului tracic, descoperit pe pământurile bulgărești. În oferta sa turistică Bulgaria combină itinerariile culturale cu posibilitățile pentru turismul vinului – tradițiile în domeniul producerii vinului bazate pe tradiție tracă precum și cu alte propuneri cum ar fi festivaluri, sărbători ale artei culinare etc. ,, a subliniat în fața ziariștilor români și a reprezentanților agențiilor de turism Albena Metodieva –expert de stat la Ministerul Turismului.

La sfârșitul Prezentării Bulgariei, care a avut loc la Târgul Internațional de Turism TTR de la București, din această toamnă, renumitul cunoscător de vinuri Kosta Kanariev de la Burgas a făcut o atractivă degustație de vinuri bulgărești din renumite podgorii și crame cunoscute de pe teritoriul țării care sunt incluse în itinerariile turiștilor români.

,,Bulgaria în cele patru anotimpuri : Descoperă și povestește!,, este motto-ul campaniei de informare integrată cu care pe tot parcursul anului potențialii turiști din România au făcut cunoștință cu noutățile oferite de turismul bulgar, cu variatele forme ale turismului cultural și religios, cu destinații gourme și ale vinului, cu posibilitățile pentru petrecerea vacanțelor de vară și de iarnă, balneoterapie , servicii SPA și wellness.

De văzut

Bansko

VECHIUL PLOVDIV

OPERATIONAL PROGRAMME “REGIONAL DEVELOPMENT“ 2007 - 2013
Investing in your future    www.bgregio.eu

This document is prepared within the framework of the project “Integrated Communication Campaigns for Bulgaria on Target Markets”, Contract BG161PO001/3.3-01-13, implemented with the financial support of the Operative Program “Regional Development” 2007-2013, co-financed by the European Union through the European Regional Fund.

The sole responsibility for the contents of this publication lies with the Contractor the Ministry of Economy and Energy and it shall not be considered under any circumstances that it reflects the views of the European Union and the Managing Body.